Online scheiden, is dat iets voor ons?

Als jullie nog goed overeenkomen en hoge kosten willen vermijden, dan is online de scheiding regelen een optie.

De voorwaarde is dat jullie het zelfstandig eens kunnen geraken. Geen nood, we helpen jullie daarbij door uitgebreide informatie te delen, zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken waar jullie achteraf geen spijt van hebben.

Ook werken wij jullie overeenkomst persoonlijk en op maat uit, omdat elke situatie anders is. 

Omdat scheiden geen alledaags gebeuren is, en een scheidingsovereenkomst vaak belangrijke beslissingen over de toekomst bevat, wijzen we ook op enkele aandachtspunten. 

VoordelenAandachtspunten
sneloverhaaste beslissingen
goedkoopspijt van gemaakte beslissingen
eenvoudigweinig aandacht voor emotie en andere aspecten


Er zijn aanzienlijk wat regelingen te treffen, en sommige daarvan hebben grote gevolgen.  

Zeker als jullie (een) kind(eren) hebben, is het goed om te zorgen voor een kindregeling die zorgt dat jullie samen ouders kunnen blijven en je kind gelukkig is. Als jullie achteraf toch nog in conflict belanden of de impact van beslissingen niet goed ingeschat hebben, dan heeft dat wellicht ook impact op jullie onderlinge verstandhouding. 

We vangen dat op door veel aandacht te besteden aan informatie delen, door in onze overeenkomsten niet enkel afspraken te verwerken die strikt voorgeschreven zijn door de wet en door persoonlijke aandacht besteden aan jullie dossier. 

Waarover een regeling nodig is hangt af van jullie situatie:

  • zijn jullie gehuwd?
  • bezitten jullie samen een huis?
  • hebben jullie een kind of kinderen?
  • ...

De antwoorden op deze vragen bepalen wat in een overeenkomst op te nemen is, én hoe de scheiding zal verlopen. 

Willen jullie graag meer informatie? Niet enkel over het verloop van online scheiden, maar ook over scheiden algemeen (wat te regelen valt, checklisten,....) en de kostprijs inschatten? Dan kan je hier onze informatiebundel aanvragen, die je elektronisch zal ontvangen in je mailbox.


Warme groet,

Maaike - Perspectieven 


Wij helpen koppels samen en respectvol scheiden, zodat ze elk een hoopvolle en gelukkige toekomst tegemoet kunnen gaan.
Online scheiden, is dat iets voor ons?

Je rechten en plichten bij scheiding in kaart.

Met de beslissing om uit elkaar te gaan verandert plots alles. Van het ene op het andere moment wordt veel onzeker en heb je naast veel emoties ook vele vragen. Welke zijn mijn rechten en plichten bij scheiding? Wat doen we met het huis? Hoe regelen we de toekomst voor ons kind? We helpen je op weg.

Lees meer

Tips om je proefscheiding in goede banen te leiden.

Overweeg je een proefscheiding? Dan help ik je graag op weg met tips, juridische informatie en antwoord op je vragen.

Lees meer

5 tips als eerste hulp bij scheiding

Bij scheiding komen veel vragen op je af. Temidden van diepe emotie moet veel geregeld worden. Wij delen alvast vijf tips om jullie op weg te helpen.

Lees meer

13 tips om je kind te vertellen dat jullie scheiden.

Vertellen aan je kind dat jullie scheiden is niet gemakkelijk. Een moment om aandacht en zorg aan te besteden in elk geval. Als scheidingsbemiddelaar delen we 13 tips met je.

Lees meer

7 tips voor een verblijfsregeling op maat van je kind bij scheiding.

Hoe regelen jullie het verblijf van jullie kind als ouders bij scheiding? Waar hou je rekening mee? Daarin delen we graag enkele handvaten.

Lees meer

Met deze tips vermijd je een vechtscheiding.

Via bemiddeling kunnen ook jullie samen & respectvol de scheiding regelen. Het doel is hetzelfde als andere manieren om uit elkaar te gaan: tot een regeling komen die in een juridisch document wordt vertaald. Wel verloopt dat via een andere weg dan bij een procedure.

Lees meer

Wat met het huis bij scheiding?

Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Als jullie samen een huis in eigendom hebben, dan zal dat één van de onderwerpen zijn waarover een regeling nodig is. We helpen je alvast op weg door de mogelijkheden te schetsen.

Lees meer

Jij bent jij en ik ben ik

Lees meer

Liefde is de lijm...zo simpel is het!

Na deze ervaring ga ik veel minder woorden gebruiken voor iets waar ik ten volle in geloof: liefde is de lijm.....die zorgt voor verbinding. In geluk, maar ook in verdriet. Ook na een scheiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x