Online scheiden, is dat iets voor ons?

Als jullie nog goed overeenkomen en hoge kosten willen vermijden, dan is online de scheiding regelen een optie.

De voorwaarde is dat jullie het zelfstandig eens kunnen geraken. Geen nood, we helpen jullie daarbij door uitgebreide informatie te delen, zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken waar jullie achteraf geen spijt van hebben.

Ook werken wij jullie overeenkomst persoonlijk en op maat uit, omdat elke situatie anders is. 

Omdat scheiden geen alledaags gebeuren is, en een scheidingsovereenkomst vaak belangrijke beslissingen over de toekomst bevat, wijzen we ook op enkele aandachtspunten. 

VoordelenAandachtspunten
sneloverhaaste beslissingen
goedkoopspijt van gemaakte beslissingen
eenvoudigweinig aandacht voor emotie en andere aspecten


Er zijn aanzienlijk wat regelingen te treffen, en sommige daarvan hebben grote gevolgen.  

Zeker als jullie (een) kind(eren) hebben, is het goed om te zorgen voor een kindregeling die zorgt dat jullie samen ouders kunnen blijven en je kind gelukkig is. Als jullie achteraf toch nog in conflict belanden of de impact van beslissingen niet goed ingeschat hebben, dan heeft dat wellicht ook impact op jullie onderlinge verstandhouding. 

We vangen dat op door veel aandacht te besteden aan informatie delen, door in onze overeenkomsten niet enkel afspraken te verwerken die strikt voorgeschreven zijn door de wet en door persoonlijke aandacht besteden aan jullie dossier. 

Waarover een regeling nodig is hangt af van jullie situatie:

  • zijn jullie gehuwd?
  • bezitten jullie samen een huis?
  • hebben jullie een kind of kinderen?
  • ...

De antwoorden op deze vragen bepalen wat in een overeenkomst op te nemen is, én hoe de scheiding zal verlopen. 

Willen jullie een idee willen hebben over het verloop van het scheidingsproces, en de kostprijs kennen?

Ja, bezorg ons informatie over online scheiden.


Warme groet,

Maaike - Perspectieven 

Wij helpen koppels samen en respectvol scheiden, zodat ze elk een hoopvolle en gelukkige toekomst tegemoet kunnen gaan.Online scheiden, is dat iets voor ons?

Eerste hulp bij scheiding - 5 tips om de juiste beslissingen te nemen

Bij scheiding komen veel vragen op je af. Temidden van diepe emotie moet veel geregeld worden. Wij delen alvast vijf tips om jullie op weg te helpen.

Lees meer

Wij gaan scheiden...hoe vertellen we dan aan ons kind?

Vertellen aan je kind dat jullie scheiden is niet gemakkelijk. Een moment om aandacht en zorg aan te besteden in elk geval.

Lees meer

7 tips voor een verblijfsregeling op maat van je kind bij scheiding.

Hoe regelen jullie het verblijf van jullie kind als ouders bij scheiding? Waar hou je rekening mee? Daarin delen we graag enkele handvaten.

Lees meer

Met deze tips vermijd je een vechtscheiding.

Via bemiddeling kunnen ook jullie samen & respectvol de scheiding regelen. Het doel is hetzelfde als andere manieren om uit elkaar te gaan: tot een regeling komen die in een juridisch document wordt vertaald. Wel verloopt dat via een andere weg dan bij een procedure.

Lees meer

Wat met het huis bij scheiding?

Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Als jullie samen een huis in eigendom hebben, dan zal dat één van de onderwerpen zijn waarover een regeling nodig is. We helpen je alvast op weg door de mogelijkheden te schetsen.

Lees meer

Goed nieuws is beter dan geen nieuws

Nu bemiddelen zoals ik dat graag doe (in persoon) niet mogelijk is in deze Coronatijden , gebruikte ik de vrijgekomen tijd om eens te informeren hoe de koppels die de afgelopen tijd via bemiddeling tot regeling kwamen het stellen, temidden van een crisis die hun afspraken mogelijk onder druk zet.

Lees meer

Jij bent jij en ik ben ik

Lees meer

Liefde is de lijm...zo simpel is het!

Na deze ervaring ga ik veel minder woorden gebruiken voor iets waar ik ten volle in geloof: liefde is de lijm.....die zorgt voor verbinding. In geluk, maar ook in verdriet. Ook na een scheiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x