Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Degelijke juridisch advies

Vóór, tijdens & na scheiding heb je nood aan degelijke, objectieve en betrouwbare informatie over je rechten & plichten, je kind, co-ouderschap, onderhoudsgeld, het huis, schulden, financiële verrekeningen, wat te regelen valt,....

Ga je daarvoor naar een advocaat, dan is de kans groot dat je eenzijdig subjectief geadviseerd wordt, zonder oog & oor voor het hele plaatje of je menselijke bezorgdheden.

Daarop wil ik met Perspectieven een alternatief bieden. Door je als bemiddelaar te informeren en adviseren, vanuit ook de ervaring uit een vorig professioneel leven als advocaat in het familierecht.  

Sinds 2004 werk ik met familierecht, waardoor ik weet dat de wet alléén niet tot oplossingen leidt. Als advocaat ervaarde ik hoe snel een scheiding kan uitmonden in een vechtscheiding met pijnlijke & kostelijke gevolgen. In de rechtbank bestaat immers weinig ruimte voor gevoelens, en die kan je bij scheiding nu eenmaal niet negeren. Ook het feit dat in een procedure ieder een eigen advocaat heeft maakt het niet gemakkelijker. Daarnaast geloof ik niet in de "standaard"-regelingen en oplossingen die een rechter vaak uitspreekt. Want er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt, als iemand je maar helpt om ze in kaart te brengen.

Vandaag adviseer ik je dus als bemiddelaar door je rechten & plichten, bemiddelingsgericht in kaart te brengen. Met respect voor alle aspecten en vanuit verschillende perspectieven. Anders dus dan een advocaat die alleen vanuit jouw positie de situatie belicht, waardoor de kansen op conflict & vechtscheiding toenemen. Daarin heb ik in het bijzonder aandacht voor het belang van je kind, vanuit mijn expertise in ouderschap na scheiding en de beleving van kinderen bij scheiding. 

Heb je dus een vraag of nood aan advies vóór, tijdens of na scheiding over je rechten en plichten? Ik ontmoet je graag voor een warm gesprek, bij mij in Hasselt of online (via Zoom). Hieronder kan je via een online agenda een afspraak inplannen op een tijdstip dat je past.

Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze link. Ik neem zo snel ik kan tijd om je persoonlijk te antwoorden.

Download alsvast kosteloos "Eerste Hulp bij Scheiding"


Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x