Ouderschapsbemiddeling in een notendop

Scheiden als partners, niet als ouders.  

Scheiden heeft natuurlijk ook gevolgen voor je rol als mama of papa, én voor je kind.

Er zijn heel wat beslissingen te nemen over de toekomst: waar je kind zal verblijven, hoe de kosten van opvoeding verdeeld worden & vele andere aspecten.

Ik wil je als bemiddelaar uitnodigen om samen die toekomst vorm te geven:

  • via een regeling waarin het belang van je kind centraal staat
  • op maat & creatief, rekening houdend met wat voor jou als mama/papa belangrijk is. Want er zijn geen regels die voor elk kind zomaar toepasbaar zijn, en niemand kent je kind(eren) beter dan jullie als ouders.
  • met niet enkel afspraken die de wet voorschrijft, maar ook een ouderschapsplan afgestemd op jouw kind(eren) en jullie leven 
  • zó dat je kind niet lijdt onder de scheiding
  • zó dat jij volwaardig bij de zorg & opvoeding betrokken blijft

Ouderschapsbemiddeling bij Perspectieven

Kennismaken

Elke bemiddeling start met een kennismaking, want een klik is belangrijk. Tijdens de kennismaking luister ik vooral naar wat leeft en nodig is, antwoord ik op jullie vragen en brengen we samen in kaart wat er te regelen valt en hoe dat kan. 

Ik hou er zelf van een eerste gesprek zo zinvol mogelijk te maken, zodat je heel wat info en geruststelling rijker bent bij afronding. Jullie ontvangen vervolgens van mij een mailtje waarin ik een aanpak voorstel, ook al blijf ik op elk moment jullie tempo en eigenheid respecteren.

De stem van je kind bij scheiding laten klinken in de bemiddeling?

Als dat kan, nodig is, gewenst en aangewezen, dan krijgt ook je kind een stem in de bemiddeling. Want daar hechten kinderen over het algemeen veel belang aan.

Lees meer over kindgesprekken.

De bemiddeling

In elke bemiddeling stap ik met een warm hart binnen in jullie context en die van je kind. We zoeken samen uit welke regelingen bij jullie & je kind passen. Geraken jullie het moeilijk eens, dan ondersteun ik jullie om tot oplossingen te komen. In het proces hou ik rekening met je kind, met jou als ouder en als ex-partner,...Focus ik ook op wat nodig is om te zorgen dat jullie partnerscheiding niet tot gevolg heeft dat jullie ook als ouders scheiden.

Vanuit mijn juridische achtergrond informeer ik jullie uitgebreid over mogelijkheden, juridische gevolgen, het wettelijk kader,....

Vanuit mijn expertise over de beleving van kinderen & ouderschap na scheiding bekijken we hoe je rekening kan houden met de leeftijd van je kind, welke de fundamenten van positief ouderschap na scheiding zijn, op welke wijze je kind een stem kan krijgen in jullie scheidingsverhaal,....

Komen jullie tot een akkoord, dan vertaal ik dat tot een juridische overeenkomst  in mensentaal & met een hart, die door de Familierechtbank kan worden goedgekeurd. 

Ik kan je vertellen dat elke situatie anders is, elk kind uniek en dus ook dat geen twee regelingen en ouderschapsplannen hetzelfde zijn. Ik hoop dat je daarin vertrouwen kan vinden om samen met mij creatief en op jullie maat een toekomst uit te schrijven die voor jullie werkt. 

Ik heet je alvast graag warm welkom, bij mij of online. Via de knop hieronder kom je meteen terecht in mijn agenda, zodat je een tijdstip kan kiezen dat jullie past.

Download alvast kosteloos dit e-book. Je vind er zeker goede tips in.


Ouderschapsbemiddeling in een notendop

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x