Living Together Apart - meer dan birdnesting of onder één dak blijven wonen na scheiding
Living Together Apart - LTA : méér dan alleen birdnesting of onder één dak blijven wonen na scheiding
Heb je al gehoord van "LTA", of de zgn "derde weg"? Misschien denk je dan meteen aan de eerder verregaande vormen om samen ouders te blijven na scheiding: zoals birdnesting of samen onder één dak blijven wonen.
Klinkt dat een beetje té uitdagend? Dat begrijp ik wel.
Of denk je er net wél aan, maar zoek je naar handvaten omdat je in de praktijk wel worstelt met vragen?
LTA roept voor jou dan misschien weer gelijkenis op met een LAT (Living Apart Together) - relatie op, terwijl het toch helemaal anders is.
Want LTA - Living Together Apart is in essentie een vrij eenvoudig principe: zoeken naar oplossingen die de negatieve gevolgen van scheiding voor je kind zoveel mogelijk beperken.
Bij LTA wordt de partnerrelatie dus wel effectief beëindigd, maar is het uitgangspunt om wel actief de ouderrelatie te behouden.
Het is intussen van 2013 geleden dat we in België deze ideologie binnenbrachten met ons boek. En sindsdien deed ik als bemiddelaar heel wat inspiratie en ook ervaring op in het uitwerken van creatieve regelingen. Van birdnesting (niet je kind, maar jullie als ouders verhuizen), onder één dak blijven wonen tot louter specifieke afspraken om een minstens mentale verbondenheid als ouders te garanderen waardoor je kind actief voelt dat jullie allebei nog heel nauw betrokken zijn bij de opvoeding en zorg.
Via bemiddeling tot jullie LTA-regeling
Overwegen jullie op creatieve manieren een regeling uit te werken om als ouders verbonden te blijven, dan help ik daar graag bij.
Voor mij is daarvoor eigenlijk gewoon één uitgangspunt belangrijk. Zodra jullie allebei vertrekken vanuit de overtuiging om samen ouders te blijven, bevinden jullie zich op de derde weg. Dan zoeken we naar de regeling die bij jullie past; stippelen we een pad uit, en stellen we de weg bij naarmate jullie leven evolueert.
In elk geval, net omdat iedere situatie anders is, en er met creativiteit heel veel mogelijk wordt is het gewoon goed om gesprek te plannen.
Via de knop hieronder kom je terecht in mijn agenda. Je kiest tussen een gesprek bij mij of online Ik kijk er alvast naar uit jullie te ontmoeten!
Heb je een vraag of graag eerst contact via mail: aarzel niet om me te contacteren. Je mag snel persoonlijke reactie in je mailbox verwachten.
Ouderschapsbemiddeling in een notendop
Bemiddeling is kiezen voor: samen ouders blijven voor je kind bij scheiding via een ouderschapsovereenkomst waarin het belang van je kind centraal staat.
Ouderschapsovereenkomst & ouderschapsplan: wat houdt dat in?
De toekomst van kind en ouders bij scheiding uitgewerkt op maat in een juridische overeenkomst in mensentaal en met een hart: de ouderschapsovereenkomst of het ouderschapsplan. Via een bemiddelaar, zonder advocaat en goedgekeurd door een rechter.
Ouderschapsbemiddeling bij conflict of om je regeling te herzien
Als ouders blijf je na scheiding verbonden. Ook bij conflict achteraf, of als jullie regeling aan herziening of evalutatie toe is biedt bemiddeling de oplossing. Als bemiddelaar help ik je graag daarbij.
Oudergesprek: advies over je kind bij scheiding
Bezorgd over je kind bij scheiding? Vraag over onderhoudsgeld of omgangsrecht? Conflict met de andere ouder over de verblijfsregeling of buitengewone kosten? Zoek je met andere woorden een bemiddelaar, juridisch advies, een professioneel die je kan helpen als mama of papa met informatie of tips, ....
Een kindgesprek bij scheiding
Wil je als ouders rekening houden met je kind bij het uitwerken van regelingen? Dat kan via kindgesprekken om je kind in een neutrale omgeving een stem te geven.