Kind & scheiding: ouderschapsbemiddeling en advies - Wellen

Maak je je zorgen over de kind bij scheiding? Dan stel ik je graag in de eerste plaats gerust: je kind zal jullie scheiding zonder al te veel kleerscheuren doorstaan. Natuurlijk vraagt het tijd om aan al de veranderingen te wennen, en om het verdriet te verwerken.

Maar eigenlijk heb je als ouder de sleutel tot het geluk van je kind in handen.

Door te vertrekken van het idee dat jullie als partners scheiden, maar niet als ouders. Want hoe je het ook draait of keert: ex-ouders bestaan niet. 

Als je kind liefdevolle betrokkenheid van allebei blijft voelen, en van jullie het recht krijgt om met allebei een relatie te onderhouden, dan leg je een stevige basis voor je kind om ook na scheiding gelukkig te zijn.

Dat is natuurlijk niet gemakkelijk en uitdagend. Want je bent ook een mens van vlees en bloed, en er spelen misschien veel gevoelens tussen jou en je ex. Toch nodig ik je graag warm uit om vanaf het begin te werken aan positief ouderschap na scheiding. Door samen te zoeken naar een ouderschapsregeling op maat van je kind en van jou als ouder. Positief ouderschap hoeft trouwens helemaal niet te betekenen dat jullie 'vrienden' blijven of dagelijks met elkaar in contact blijven. Want als er spanning tussen jullie heerst is dat misschien geen optie. Er zijn veel manieren om rekening te houden met je kind bij scheiding, zonder daardoor je eigen grenzen te moeten overschrijden.

En daarbij help ik je graag.

Je kan bij mij terecht voor informatie & advies, ouderschapsbemiddeling, een ouderschapsplan, om conflict op te lossen tussen jullie als ouders, om eerdere regelingen te herzien of evaluaren, of als jij of je kind worstelt met het ouderschap na scheiding. Op elk moment staat daarin een bemiddelingsgerichte aanpak centraal, omdat dat bijdraagt aan rust en geluk voor iedere betrokkene.

Wil je meer weten over Perspectieven, onze aanpak, onze diensten,...., neem dan zeker een kijkje op de website.Het je een vraag of bezorgdheid, aarzel niet om me te contacteren. Ik maak steeds tijd om persoonlijk te antwoorden.

Ik ontvang je graag bij mij in Hasselt, vlakbij Wellen of online via een Zoomgesprek. Wil je een afspraak inplannen, dan kan dat via de link hieronder.

Kind & scheiding: ouderschapsbemiddeling en advies - Wellen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x