Juridisch advies bij scheiding - Genk

Degelijke juridisch advies

Vóór, tijdens & na scheiding heb je veel vragen. Alles verandert, je worstelt met veel gevoelens en tegelijk valt er heel wat te regelen.

Je hebt nood aan degelijke, objectieve en laagdrempelige informatie over je rechten & plichten, je kind, co-ouderschap, onderhoudsgeld, het huis, schulden, financiële verrekeningen, wat te regelen valt,....

Daarbij help ik je graag. Op een laagdrempelige manier, met een warm hart, betrokken en betaalbaar.

Gelijk of ook geluk? Het verschil met juridisch advies van een advocaat...

Sinds 2004 werk ik met familierecht, en ontdekte ik dat de wet alléén niet tot oplossingen leidt. Als advocaat ervaarde ik hoe snel een scheiding uitmondt in conflict of gevecht, en hoe pijnlijk en kostelijk de gevolgen daarvan zijn. In de rechtbank bestaat immers weinig ruimte voor gevoelens, en die kan je bij scheiding nu eenmaal niet negeren. Ook het feit dat je in een procedure allebei een eigen advocaat hebt maakt het vaak niet gemakkelijker. Daarnaast geloof ik niet in "standaard"-regelingen en oplossingen, omdat er veel meer mogelijkheden zijn als je op maat al de mogelijkheden in kaart brengt dan de regelingen die doorgaans door een rechtbank worden uitgesproken.

Kortom: alleen focussen op gelijk krijgen, zal je zelden gelukkig maken. Het kost je veel geld, tijd, grote onzekerheid en tonnen negatieve energie

Vandaag adviseer ik je dus als bemiddelaar door je rechten en plichten bemiddelingsgericht in kaart te brengen. Met respect voor alle aspecten en vanuit verschillende perspectieven. Anders dus dan een advocaat die alleen vanuit jouw positie de situatie belicht, waardoor de kansen op tegenstellingen en conflict groeien.

Naast juridische rechten en plichten wil je ook rekening houden met andere aspecten: jullie concrete situatie, je bezorgdheden, je gevoelens,....& niet in het minst je kind. Ook op dat vlak is het goed om geïnformeerd te worden over de gevolgen van scheiding voor je kind, over alle mogelijke oplossingen om rekening te houden met je kind, welke verblijfsregeling aangepast is aan de leeftijd van je kind, begeleiding en ondersteuning om je ouderschap na scheiding vorm te geven,....Daarin heb ik me als bemiddelaar extra gespecialiseerd, omdat het belang en geluk van kinderen me nauw aan het hart liggen.

Zelfs als het jullie uiteindelijk niet lukt om samen tot onderlinge regelingen te komen, dan kan je nog steeds kiezen voor een manier om respectvol je rechten te verdedigen, zonder voor onnodig veel conflict te zorgen.

Heb je dus een vraag of nood aan advies vóór, tijdens of na scheiding, dan ontmoet ik je graag. Hieronder kan je via een online agenda een afspraak inplannen. Dat kan via Zoom (online dus) of bij mij in Hasselt.

Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze link.

Adviesgesprek plannen{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x