Scheidingsbemiddeling in Hasselt : samen & respectvol scheiden.

Dialogue is the most effective way to resolve conflict

Het doel van scheidingsbemiddeling is hetzelfde als andere manieren om uit elkaar te gaan: tot een regeling komen. 

Anders dan scheiden via een procedure met advocaten, betekent de keuze voor bemiddeling dat jullie met begeleiding van een bemiddelaar samen & respectvol afspraken maken over alles dat te regelen valt.  Jullie bepalen dan zélf de toekomst in plaats van beslissingen over te laten aan een rechter en lopen niet het risico te belanden in lange procedures of slepend conflict. Ieder wordt evenwaardig betrokken, zodat jullie geen vijanden van elkaar worden. Jullie worden uitgebreid geïnformeerd op elk vlak: juridisch, je kind, .... & werken toe naar een scheidingsovereenkomst op maat.

Misschien geloof je niet dat ook jullie dat kunnen, omdat jullie het niet eens geraken of omdat er veel spanning tussen jullie heerst?

Ik, echter, ben rotsvast overtuigd dat elk koppel, met de juiste begeleiding, informatie, ondersteuning & bemiddeling er in kan slagen om samen te scheiden. Zelfs als er op dit moment hevige emoties zijn die praten moeilijk maken. 

Wat daarvoor nodig is? 

Niet méér dan engagement en de intentie om er samen uit te geraken, en vertrouwen in mijn neutrale betrokkenheid en ervaring als bemiddelaar. Verder help ik jullie stap per stap vooruit 

Bemiddeling bij Perspectieven Hasselt in een notendop

  • Dé manier om samen & respectvol te scheiden, óók als jullie het nu niet eens geraken.
  • Geen onnodige, lange en dure procedure of vechtscheiding

  • Persoonlijke aanpak & begeleiding door een ervaren bemiddelaar met expertise op elk vlak: emotioneel, kind & scheiding, ouderschap, juridisch,...
  • Informatie wordt neutraal gedeeld met elk van jullie, omdat dat de kans op conflict verkleint
  • Naast juridische aspecten staan menselijke aspecten centraal, omdat iedereen uniek is.
  • Je blijft volwaardig ouder zodat je kind gelukkig is, ook na de scheiding
  • Een regeling wordt persoonlijk en op maat uitgewerkt, rekening houdend met wat jullie situatie uniek maakt 
  • De kosten zijn aanzielijk lager dan bij gerechtelijke procedure met advocatenkosten
  • Je wordt begeleid van A tot Z, vanaf het eerste contact tot en met het opstellen en indienen van de overeenkomst

Wil je een kennismakingsgesprek plannen, dan kan dat hieronder. Je komt dan meteen ineen online agenda terecht waar je bij mij in Hasselt of online via Zoom een gesprek kan plannen. Ik neem graag rustig tijd om je gerust te stellen en correct te informeren over alles waarover er vragen zijn. Het is meteen ook de kans om te ontdekken of bemiddeling voor jullie de weg is om tot afspraken te komen.

Neem je liever eerst vrijblijvend persoonlijk contact via mail, doet dat gerust   

Wil je meer informatie over het praktisch verloop?   Lees hier verderScheidingsbemiddeling in Hasselt : samen & respectvol scheiden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x