Passie voor verbinding

Perspectieven is ontstaan vanuit een persoonlijke wens van mezelf, Maaike, om bij te dragen aan geluk door mensen te verbinden.

Vanuit mijn passie voor mensen en geïntrigeerd door hoe we met onszelf en met elkaar omgaan in conflict of moeilijke situaties, wil ik een plek bieden waar partners, koppels en ouders terecht kunnen bij relatieproblemen, bij scheiding, bij ingrijpende situaties die persoonlijke veerkracht op de proef stellen en om te groeien in relateren en communiceren tout court.

Daarnaast heb ik een groot hart voor kinderen, waardoor ik me gespecialiseerd heb in de gevolgen van scheiding voor kinderen en ouderschap na scheiding. 

Uit persoonlijke ervaring leerde ik hoe ingrijpend een scheiding je leven verandert, dat een duurzame relatie opbouwen niet makkelijk is, dat samen ouders zijn na scheiding uitdagend is net als alleenstaand ouderschap .

Maar meer nog heb ik ondervonden dat je uit moeilijke periodes veel kan leren over jezelf, zodat je kracht en wijsheid kan vinden om krachtig vooruit te gaan. Ik zie het leven werkelijk als een unieke kans om dag per dag en stap per stap bij te leren en te inspireren. 

In mijn professionele werksfeer werd ik geconfronteerd met veel aspecten die ook op persoonlijk vlak op mijn pad belanden. Als advocaat stond ik vaak mee in het strijdtoneel, waarmee ik hoe langer hoe meer worstelde. Dus liet ik de advocatuur los en volgde mijn hart voor bemiddeling. Omdat ik werkelijk niet geloof dat er in familierechtelijke procedures iets te winnen valt, en veel meer overtuigd ben dat mits de juiste ondersteuning mensen zélf tot oplossingen kunnen komen in plaats van de beslissing over hun toekomst over te laten aan een rechter en daarvoor advocaten duur te betalen.

Toch hou ik nog steeds van het recht en de wet, die in veel situaties een kader scheppen dat helpend is.  Als bemiddelaar heb ik het evenwicht gezocht en gevonden om juridisch te informeren, koppels te ondersteunen om samen oplossingen te zoeken en deze te vertalen naar afspraken of overeenkomsten in mensentaal en met een hart. Even belangrijk vind ik het om juridisch te adviseren, zonder daardoor conflict te vergroten.

Binnen Perspectieven wil ik dat allemaal met elkaar verbinden: via bemiddeling & communicatie bijdragen aan verbinding. Met jezelf, met elkaar en met het recht. En bijdragen aan het geluk van kinderen, vanuit de overtuiging dat ex-ouders niet bestaan.

Je bent bij Perspectieven aan het juist adres als je een vraagt hebt die verband houdt met:

  • scheiding
  • relatie
  • bemiddeling
  • communicatie
  • jezef terugvinden binnen je relatie of na een breuk
  • ouder zijn na scheiding 
  • je kind bij scheiding
  • omgaan met conflict

Ik ontmoet je graag, bij mij in Hasselt of online via een Zoomgesprek.Ik hou van persoonlijk contact, dus aarzel niet me te contacteren. Je mag snel een persoonlijke reactie van me verwachten.

Passie voor verbinding

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x