Scheidingsbemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Bemiddeling: dé manier om te scheiden


Het doel van scheidingsbemiddeling is hetzelfde als andere manieren om uit elkaar te gaan: tot een regeling komen.

Anders dan scheiden via procedure met advocaten, betekent de keuze voor bemiddeling dat jullie met mij als bemiddelaar samen tot onderlinge regelingen komen. Op maat, rekening houdend met wat voor jullie belangrijk is.

Zo bepalen jullie zélf de toekomst in plaats van beslissingen over te laten aan de rechtbank of te belanden in lange & dure procedures. 

Jullie worden door mij in dat proces evenwaardig betrokken, zodat jullie geen vijanden of tegenstanders van elkaar worden.

Bemiddeling: aandacht voor mens & recht

Ik ben rotsvast overtuigd dat elk koppel, met de juiste begeleiding, informatie & bemiddeling samen kan scheiden. Zelfs als hevige emoties praten op dit moment moeilijk maken. 

Wat daarvoor nodig is? 

Oprecht engagement om er samen uit te geraken & vertrouwen in mijn neutrale betrokkenheid & ervaring als bemiddelaar. Meer niet.

Scheiden is in de eerste plaats een persoonlijke verlieservaring. Een emotioneel ingrijpende gebeurtenis. In essentie wordt je hele leven ondersteboven gehaald. Het is niet gemakkelijk om in een periode van hevige emoties ook beslissingen te nemen over je toekomst. Je hebt vele vragen, er is grote onzekerheid, misschien kreeg je vertrouwen een deuk. De kans is ook reëel dat praten met elkaar gewoon moeilijk is, dat jullie boos zijn op elkaar of dat het verdriet zo groot is dat het je onmogelijk lijkt op dit moment om nog samen te overleggen.

Net daarin ligt de kracht van bemiddeling. Dat er ook aandacht is voor emoties. Dat er ruimte is om in vertrouwen met elkaar te praten, waarin ik jullie ondersteun en warm uitnodig om te spreken & te luisteren. Want om de toekomst hoopvol tegemoet te kunnen gaan is een respectvolle afronding belangrijk.

Bemiddeling bij Perspectieven in een notendop

Ik maak graag in de eerste plaats uitgebreid kennis met jullie, waarna jullie vrij beslissen over een verdere samenwerking. Want een klik is belangrijk. 

De rode draad in elke bemiddeling
  • Dé manier om samen & respectvol te scheiden, óók als jullie het nu nog niet eens zijn
  • Geen onnodige, lange & dure procedure of vechtscheiding

  • Persoonlijke begeleiding 
  • Ervaring en expertise op elk vlak: emotioneel, kind & scheiding, ouderschap, juridisch,...
  • Informatie wordt neutraal gedeeld met elk van jullie, omdat dat de kans op conflict verkleint
  • Aandacht voor mens én recht 
  • Je blijft volwaardig ouder zodat je kind gelukkig is, ook na de scheiding
  • Een regeling wordt persoonlijk & op maat uitgewerkt, rekening houdend met wat jullie situatie uniek maakt 
  • De kosten zijn aanzienlijk lager dan bij gerechtelijke procedure met advocatenkosten
  • Je wordt begeleid van A tot Z, vanaf het eerste contact tot en met het opstellen en indienen van de overeenkomst

Wil je een kennismakingsgesprek plannen, dan kan dat hieronder. Je komt dan meteen ineen online agenda terecht en kan een afspraak plannen, bij mij of via videogesprek. 

Ik neem graag tijd om je gerust te stellen en jullie volledig en correct te informeren over alles waarover er vragen zijn. Op juridisch en op menselijk vlak. Het is meteen ook de kans om te ontdekken of bemiddeling voor jullie de weg is om tot afspraken te komen.

Neem je liever eerst vrijblijvend persoonlijk contact via email of heb je een vraag: contacteer me gerust 

Scheidingsbemiddeling : samen & respectvol scheiden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x