Juridisch advies bij scheiding in Hasselt: rechten & plichten in kaart

Vóór, tijdens & na scheiding heb je veel vragen. Alles verandert, je worstelt met veel gevoelens en er valt heel wat te regelen. 

Je hebt nood aan informatie, objectief en laagdrempelig, over uiteenlopende aspecten: rechten & plichten, je kind, co-ouderschap, onderhoudsgeld, het huis, schulden, financiële verrekeningen, wat te regelen valt,....

Omdat ik als advocaat leerde dat te eenzijdige informatie het risico op conflict vergroot hou ik bij het verlenen van advies rekening met het globale plaatje. 

Bovendien is de wet ook niet altijd zwart-wit en biedt ze geen antwoord op emotionele aspecten, anders zouden er niet zoveel vechtscheidingen en scheidingsprocedures zijn. .

Door je als bemiddelaar en jurist, vanuit mijn vroegere ervaring als advocaat te informeren, over het recht maar ook alle andere aspecten die belangrijk zijn wil ik bijdragen aan respectvolle regelingen.

Gelijk of geluk?

Ik weet hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te worden. Het is belangrijk dat je de gevolgen en draagwijdte van beslissingen kan inschatten, zodat je bewust keuzes kan maken. 

Sinds 2004 werk ik met familierecht, en ontdekte ik dat de wet alléén niet tot oplossingen leidt en hoe snel een scheiding uitmondt in conflict of gevecht. Dat is normaal, want naast juridische regelingen spelen emoties een grote rol en daarvoor bestaat in de rechtbank weinig aandacht.Kiezen voor je geluk is dan ook minstens even belangrijk is als gelijk krijgen. Zélfs in de pijnlijke context van een scheiding.

Vandaag doe ik beroep op mijn juridische ervaring om je als bemiddelaar te adviseren, je rechten en plichten bemiddelingsgericht in kaart te brengen met respect voor je en andere betrokkenen, óók je kind.  

Toen ik afscheid nam van de balie was het mijn persoonlijke wens om bij te dragen aan een wereld zonder vechtscheidingen, met achterliggend de missie om te zorgen dat kinderen niet lijden als ouders scheiden. Ik hoop natuurlijk in de eerste plaats dat het jullie lukt om via scheidingsbemiddeling alles te regelen. Lukt het je toch niet om onderling tot regelingen te komen, dan hecht ik er belang aan te schetsen op welke manier respectvol je rechten te verdedigen, zodat conflict niet onnodig escaleert. 

Heb je dus een vraag of nood aan advies vóór, tijdens of na scheiding, dan ontmoet ik je graag. Hieronder kan je via een online agenda een afspraak inplannen. Dat kan via Zoom (online dus) of bij mij in Hasselt.

Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze link

Juridisch advies bij scheiding in Hasselt: rechten & plichten in kaart

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x