Juridisch advies bij scheiding: je rechten & plichten in kaart

Juridisch advies over rechten & plichten bij scheiding 

Vóór, tijdens & na scheiding heb je nood aan betrouwbare info over je rechten & plichten. 

Ga je daarvoor naar een advocaat, dan is de kans groot dat je puur eenzijdig geadviseerd wordt. Je kan daardoor het risico op escalatie van conflict en een vechtscheiding niet uitsluiten, terwijl je dat net wil vermijden.

Daarvoor wil ik een alternatief bieden. Door je als bemiddelaar te informeren & adviseren. Ik gebruik daarbij wel mijn juridische kennis uit een vorig professioneel leven als advocaat familierecht, maar ontdoe deze van alle onnodige strijdelementen. 

Er speelt bij scheiding immers heel wat meer mee dan alleen juridische kwesties om rekening mee te houden. 

Gevolgen van scheiden

Als je uit elkaar gaat, laat je veel meer dan alleen je relatie & je partner los. Scheiden heeft impact op je hele leven & weinig blijft zoals het was. Je hebt ongetwijfeld veel vragen over vele onderwerpen:

Hoe zit het met de kinderen? Wat zijn de mogelijkheden voor ons huis? Ga ik financieel rondkomen? Waar heb ik recht op? ....

Allemaal terechte & begrijpelijke vragen, waarop je antwoord verdient. 

Ik stap met een warm hart binnen in jouw context door te luisteren naar je verhaal & je vragen. In functie daarvan schets ik het wettelijk kader, wat te regelen valt in jouw situatie en hoe dat kan. Met respect voor alle aspecten en vanuit verschillende perspectieven. Anders dus dan een advocaat die alleen vanuit jouw positie de situatie belicht. 

Daarnaast wil ik oog & oor hebben voor andere zorgen waarmee je mogelijk worstelt, dus ook niet-juridische kwesties.

We ontmoeten elkaar persoonlijk of online, en je ontvangt steeds een mailtje achteraf omdat ik weet dat het niet steeds evident is om alles te onthouden dat werd gezegd. 

Waarin ligt de kracht van deze benadering?

  • als je ook mama of papa bent, dan is er steeds aandacht voor het belang van je kind. Vanuit de overtuiging dat je scheiden doet als partners, maar niet als ouders.
  • ik ben overtuigd dat degelijke info bijdraagt aan een respectvolle scheiding, en dus de kansen verkleint op een vechtscheiding
  • je krijgt een integraal beeld, waarin niet louter juridische kwesties centraal staan. Doordat ook andere aspecten mee in beeld gebracht worden, kan je doordachter keuzes maken & beter geïnformeerd beslissingen nemen.
  • je ontdekt dat er veel meer mogelijkheden zijn dan de "standaard"-regelingen die doorgaans door een rechter worden uitgesproken

Een gesprek plannen 

Ik ontmoet je graag voor een warm gesprek, bij mij of via een online videogesprek. Via de knop hieronder kom je terecht in een online agenda waar je een afspraak kan inplannen op een tijdstip dat je past. Je vindt er ook alle andere praktische info. Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze linkIk neem zo snel ik kan tijd om je persoonlijk te antwoorden.

Download alvast kosteloos "Eerste Hulp bij Scheiding"


Juridisch advies bij scheiding: je rechten & plichten in kaart

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x