Online scheiden

Samen scheiden zonder lange en dure procedure

Ook jullie kunnen met de juiste ondersteuning en bemiddeling via onderlinge toestemming samen en respectvol scheiden. Dat kan bij Perspectieven ook online als jullie het zelfstandig eens kunnen geraken over alles. Zonder hoge kosten en op eigen tempo dus.

Iedereen is uniek en elke situatie is anders, dus geloven we dat naast voldoende informatie, evenzeer een persoonlijke aanpak belangrijk is. Jullie staan immers op punt om belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst, en dat doe je niet over één nacht ijs. Zeker als jullie een kind hebben is het belangrijk dat jullie ouderschapsplan de basis legt voor een toekomst waarin jullie allebei volwaardig ouder zijn en je kind gelukkig is. 

Er zal ook in de toekomst nog overleg nodig zijn, en de kans is groot dat er wel eens momenten van spanning opduiken. Net dan is het belangrijk om terug te kunnen vallen op een overeenkomst die afgestemd is op wat voor jullie belangrijk is en die rekening houdt met de eigenheden van jou als ouder en je kind. 

Kortom, wij willen jullie onderlinge afspraken vertalen in een scheidingsovereenkomst op maat, in mensentaal en met een hart. Waarin jullie bewust keuzes maken die bij jullie passen. 

Onze aanpak is dus een combinatie van online dienstverlening gecombineerd met persoonlijk contact. 

Wat mag je verwachten?

  • na  het invullen een korte vragenlijst ontvang je van ons informatie over het verloop en de kostprijs op basis van jullie situatie
  • wil je vervolgens via Perspectieven de scheiding regelen, dan vul je in een vragenlijst de afspraken in waarover jullie het eens zijn. Daarbij ontvangen jullie informatie die helpt om keuzes te maken waarvan jullie de draagwijdte kennen.
  • op basis daarvan stellen wij een ontwerp van overeenkomst op, dat we jullie via email bezorgen. Onze aandacht gaat zeker uit naar een goede ouderschapsregeling, en hebben jullie een woning dan is dat ook een belangrijk aspect waarop wij focussen. 
  • vervolgens plannen we een persoonlijk gesprek, bij ons in Hasselt of online. Het is voor ons fijn om een gezicht en stem te plakken op de tekst, af te toetsen of jullie nog vragen hebben en eventueel extra informatie te delen. Wij geloven dat het ook voor jullie fijn is om te weten wie wij zijn, en een kans hebben vragen te stellen of bezorgdheden te delen. 
  • na dat gesprek wordt de eindovereenkomst bezorgd, die na ondertekening door jullie beide klaar is om in te dienen bij de rechtbank.
  • op elk moment is er de mogelijkheid bijkomend gesprekken te plannen

Overwegen jullie online scheiden? Vul dan kort deze vragen in, waardoor wij afgestemd op jullie situatie informatie kunnen delen. 

Wat is belangrijk?

We volgen een aanpak en volgorde die afwijkt van volledige en persoonlijke scheidingsbemiddeling op maat. Zijn er discussiepunten, ben je niet zeker welke beslissingen te nemen, heb je nood aan meer informatie,... dan bestaat de kans dat scheiden via bemiddeling een betere weg is voor jullie. En uiteraard kan ook in het kader van online scheiden op elk moment bijkomend gesprek gepland worden. 

Kortom, wij willen zorgen voor een overeenkomst met afspraken waar jullie allebei echt achter staan.

Aarzelf niet om ons te contacteren met je vragen, of vul vrijblijvend de korte vragenlijst in waarna je snel van ons hoort met meer informatie.


Lees ook :

Online scheiden, is dat iets voor ons?


Online scheiden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x