Living together apart

Partners scheiden, ouders niet

Bij het schrijven van het boek "Living together apart" (LTA) werd ik geïnspireerd door creatieve manieren om ouderschap na scheiding vorm te geven.

Soms door best verregaande keuzes, via birdnesting bijvoorbeeld of samen onder één dak te blijven wonen. Maar evenzeer door simpelweg bewust te kiezen voor allerlei manieren om als ouders verbonden te blijven. Vanuit de overtuiging dat ouders niet scheiden, dat ex-ouders niet bestaan. 

Mede daardoor, tesamen genomen met mijn passie voor bemiddeling en eerdere ervaringen als advocaat over de pijnlijke gevolgen van procederen, werd het mijn missie om bij te dragen aan een wereld zonder vechtscheidingen, zodat kinderen niet lijden als ouders scheiden. 

Met enkele eenvoudige basisuitgangspunten hoop ik je te inspireren om maximaal rekening te houden met je kind en denk ik graag creatief en met open mind mee op weg naar een ouderschapsplan op maat. 

Je kan via de links hieronder alvast twee vragenlijsten downloaden om te ontdekken of LTA iets voor jou is, en in welke mate mogelijk is in jullie situatie. 

Maar bovenal heet ik je graag persoonlijk welkom voor bemiddeling, begeleiding, ondersteuning of informatie in je zoektocht. Lukt het jullie om samen op gesprek te komen, dan is dat fijn om de mogelijkheden in kaart te brengen die voor allebei werken. Kom je liever alleen, dan kan dat natuurlijk ook.

Je kan via de links hieronder een gesprek inplannen, bij mij in Hasselt of online via Zoom. Je komt meteen terecht in een online agenda. Heb je nog vragen. Contacteer me gerust vrijblijvend via mail. Je mag snel een persoonlijke reactie verwachten in je mailbox.

Heb je het boek nog niet gelezen? Dan bezorg ik het je graag met een persoonlijke boodschap. Stuur me gerust een mailtje om je exemplaar aan te vragen. (contact@perspectieven.be)

Living together apart

Scheiding - álle hulp onder één dak

Als bemiddelaar met ervaring als advocaat in het familierecht bied ik je graag Perspectieven om je scheiding in goede banen te leiden.

Lees meer

Bemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Via bemiddeling samen & respectvol scheiden. Zonder advocaat, maar met een bemiddelaar, en zó dat je kind niet lijdt onder de scheiding.

Lees meer

Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Vragen over je rechten&plichten vóór, tijdens of na scheiding? Met ervaring als advocaat familierecht biedt Perspectieven juridisch advies als bemiddelaar.

Lees meer

Scheidingsovereenkomst - online of offline

Als jullie het zelfstandig eens geraken over wat te regelen valt bij scheiding, dan kan je bij Perspectieven terecht voor het opstellen van je scheidingsovereenkomst. Via online of persoonlijke begeleiding.

Lees meer

Je scheiding verwerken

Scheiden is emotioneel erg ingrijpend en vraagt veel van je. Veel gevoelens overspoelen je: boosheid, verdriet, schuldgevoel, mislukking, eenzaamheid, onzekerheid, onmacht,....In dat proces heb je nood aan houvast en een luisterend oor.

Lees meer

Grootouders & scheiding

Als grootouder is de scheiding van je kind ook ingrijpend. Het is niet gemakkelijk om je (klein)kindte zien worstelen. Misschien ben je ook ongerust over je contact met je kleinkind in de toekomst. Perspectieven helpt je ook als grootouders met vragen over de scheiding van hun kind.

Lees meer

Online scheiden

Als jullie het zelfstandig eens kunnen geraken, dan zorgen wij voor opstellen van de scheidingsovereenkomst en afhandeling van de scheiding via online begeleiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x