Living together apart

Scheiden als partners, samen blijven als ouders

Veel ouders gaan bij scheiding op zoek naar een persoonlijke "derde weg", een pad tussen klassiek uit elkaar gaan en samen blijven voor de kinderen.

Dat kan leiden tot uiteenlopende regelingen waarin de rode draad is: 

zoeken naar oplossingen die de negatieve gevolgen van scheiding voor kinderen zoveel mogelijk beperken, door minstens mentaal verbonden te blijven als ouders zelfs als er fysieke scheiding komt.

Sommige ouders kiezen voor "birdnesting" (niet de kinderen, maar ouders verhuizen heen-en-weer) of onder één dak blijven wonen. Andere ouders zoeken kleinere ingrepen om te zorgen dat ze (h)echt verbonden blijven: dicht bij elkaar wonen, flexibele regelingen, uitgangspunten vastleggen die verbondenheid onderstrepen,....

In die zoektocht botsen ouders op vragen, beperkingen of grenzen. Soms ingegeven door hun eigen situatie: praktische beperkingen, financiële grenzen,.... 

Regelmatig ook omdat de omgeving vreemd reageert op hun initiatief.

Wij willen ouders ondersteunen in de zoektocht naar hun "derde weg", door met een open mind en creatief mee te denken en de toekomst vorm te geven. 

Je komt hiervoor terecht bij Maaike, die intussen vele jaren ervaring opdeed in dit domein, en ook kan helpen om afspraken juridisch correct op te nemen in een overeenkomst.

Hieronder kan je alvast 2 vragenlijsten downloaden.

Living together apart

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x