Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Degelijke juridisch advies

Vóór, tijdens & na scheiding heb je veel vragen. Alles verandert, je worstelt met veel gevoelens en tegelijk valt er heel wat te regelen.

Je hebt nood aan degelijke, objectieve en laagdrempelige informatie over je rechten & plichten, je kind, co-ouderschap, onderhoudsgeld, het huis, schulden, financiële verrekeningen, wat te regelen valt,....

Daarbij help ik je graag. Laagdrempelig, met een warm hart, betrokken en betaalbaar.

Sinds 2004 werk ik met familierecht, waardoor ik weet dat de wet alléén niet tot oplossingen leidt. Als advocaat ervaarde ik hoe snel een scheiding uitmondt in conflict of gevecht, en hoe pijnlijk en kostelijk de gevolgen daarvan zijn. In de rechtbank bestaat immers weinig ruimte voor gevoelens, en die kan je bij scheiding nu eenmaal niet negeren. Ook het feit dat in een procedure ieder een eigen advocaat hebt maakt het vaak niet gemakkelijker. Daarnaast geloof ik niet in de "standaard"-regelingen en oplossingen die een rechter vaak uitspreekt. Want er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt, als iemand je helpt om al de mogelijkheden in kaart te brengen. 

Kortom: alleen focussen op gelijk krijgen, zal je zelden gelukkig maken. Het kost je veel geld, tijd, grote onzekerheid en tonnen negatieve energie 

Vandaag adviseer ik je dus als bemiddelaar door je rechten en plichten bemiddelingsgericht in kaart te brengen. Met respect voor alle aspecten en vanuit verschillende perspectieven. Anders dus dan een advocaat die alleen vanuit jouw positie de situatie belicht, waardoor de kansen op conflict en vechtscheiding groeien.

Naast juridische rechten en plichten wil je ook rekening houden met andere aspecten: jullie concrete situatie, je bezorgdheden, je gevoelens,....& niet in het minst je kind. Daarin heb ik me als bemiddelaar extra gespecialiseerd, omdat het belang en geluk van kinderen me nauw aan het hart liggen. 

Zelfs als het jullie uiteindelijk niet lukt om samen tot onderlinge regelingen te komen via bemiddeling, dan kan je nog steeds kiezen voor een manier om respectvol je rechten te verdedigen. 

Heb je dus een vraag of nood aan advies vóór, tijdens of na scheiding, dan ontmoet ik je graag. Hieronder kan je via een online agenda een afspraak inplannen. Dat kan via Zoom (online dus) of bij mij in Hasselt.

Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze link

Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x