Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Degelijke juridisch advies

Vóór, tijdens & na scheiding heb je nood aan degelijke, objectieve en laagdrempelige informatie over je rechten & plichten, je kind, co-ouderschap, onderhoudsgeld, het huis, schulden, financiële verrekeningen, wat te regelen valt,....

Ga je daarvoor naar een advocaat, dan is de kans groot dat je eenzijdig subjectief geadviseerd wordt, zonder oog en oor voor het hele plaatje of je menselijke bezorgdheden.

Perspectieven biedt daarop een alternatief door je als bemiddelaar, met ervaring als advocaat in het familierecht juridisch te informeren en adviseren. 

Sinds 2004 werk ik met familierecht, waardoor ik weet dat de wet alléén niet tot oplossingen leidt. Als advocaat ervaarde ik hoe snel een scheiding kan uitmonden in een vechtscheiding met pijnlijke en kostelijke gevolgen. In de rechtbank bestaat immers weinig ruimte voor gevoelens, en die kan je bij scheiding nu eenmaal niet negeren. Ook het feit dat in een procedure ieder een eigen advocaat hebt maakt het niet gemakkelijker. Daarnaast geloof ik niet in de "standaard"-regelingen en oplossingen die een rechter vaak uitspreekt. Want er zijn veel meer mogelijkheden dan je denkt, als iemand je helpt om al de mogelijkheden in kaart te brengen.

Vandaag adviseer ik je dus als bemiddelaar door je rechten en plichten bemiddelingsgericht in kaart te brengen. Met respect voor alle aspecten en vanuit verschillende perspectieven. Anders dus dan een advocaat die alleen vanuit jouw positie de situatie belicht, waardoor de kansen op conflict en vechtscheiding groeien. Daarin heb ik in het bijzonder aandacht voor het belang van je kind, vanuit mijn expertise in ouderschap na scheiding en de beleving van kinderen bij scheiding. 

Heb je dus een vraag of nood aan advies vóór, tijdens of na scheiding over je rechten en plichten? Ik ontmoet je graag voor een warm gesprek, bij mij in Hasselt of online (via Zoom). Hieronder kan je via een online agenda een afspraak inplannen op een tijdstip dat je past.

Wil je liever eerst persoonlijk contact via email, dan kan dat via deze link

Download kosteloos "Eerste Hulp bij Scheiding"


Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Scheiding - álle hulp onder één dak

Als bemiddelaar met ervaring als advocaat in het familierecht bied ik je graag Perspectieven om je scheiding in goede banen te leiden.

Lees meer

Bemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Via bemiddeling samen & respectvol scheiden. Zonder advocaat, maar met een bemiddelaar, en zó dat je kind niet lijdt onder de scheiding.

Lees meer

Scheidingsovereenkomst - online of offline

Als jullie het zelfstandig eens geraken over wat te regelen valt bij scheiding, dan kan je bij Perspectieven terecht voor het opstellen van je scheidingsovereenkomst. Via online of persoonlijke begeleiding.

Lees meer

Je scheiding verwerken

Scheiden is emotioneel erg ingrijpend en vraagt veel van je. Veel gevoelens overspoelen je: boosheid, verdriet, schuldgevoel, mislukking, eenzaamheid, onzekerheid, onmacht,....In dat proces heb je nood aan houvast en een luisterend oor.

Lees meer

Living together apart

Voor ouders die bij scheiding creatief willen zoeken naar manieren om te zorgen dat hun kind zo weinig mogelijk lijdt, volgens de principes van "Living together apart".

Lees meer

Grootouders & scheiding

Als grootouder is de scheiding van je kind ook ingrijpend. Het is niet gemakkelijk om je (klein)kindte zien worstelen. Misschien ben je ook ongerust over je contact met je kleinkind in de toekomst. Perspectieven helpt je ook als grootouders met vragen over de scheiding van hun kind.

Lees meer

Online scheiden

Als jullie het zelfstandig eens kunnen geraken, dan zorgen wij voor opstellen van de scheidingsovereenkomst en afhandeling van de scheiding via online begeleiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x