Bemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Het doel van scheidingsbemiddeling is hetzelfde als andere manieren om uit elkaar te gaan: tot een regeling komen.

Anders dan scheiden via een procedure met advocaten, betekent de keuze voor bemiddeling dat jullie met begeleiding van een bemiddelaar samen en respectvol tot afspraken komen. 

Zo bepalen jullie zélf de toekomst in plaats van beslissingen over te laten aan de rechtbank of te belanden in lange procedures. Jullie worden in dat proces evenwaardig betrokken, zodat jullie geen vijanden of tegenstanders van elkaar worden.

Misschien twijfel je omdat jullie het niet eens geraken of omdat er veel spanning tussen jullie heerst?

Ik ben oprecht rotsvast overtuigd dat elk koppel, met de juiste begeleiding, informatie, ondersteuning & bemiddeling er in kan slagen om samen te scheiden. Zelfs als er op dit moment hevige emoties zijn die praten moeilijk maken. 

Wat daarvoor nodig is? 

De wil om er samen uit te geraken en vertrouwen in mijn neutrale betrokkenheid & ervaring als bemiddelaar. 

Bemiddeling bij Perspectieven in een notendop

  • Dé manier om samen & respectvol te scheiden, óók als jullie het nu niet eens geraken.
  • Geen onnodige, lange en dure procedure of vechtscheiding

  • Persoonlijke aanpak & begeleiding door een ervaren bemiddelaar met expertise op elk vlak: emotioneel, kind & scheiding, ouderschap, juridisch,...
  • Informatie wordt neutraal gedeeld met elk van jullie, omdat dat de kans op conflict verkleint
  • Naast juridische aspecten staan menselijke aspecten centraal, omdat iedereen uniek is.
  • Je blijft volwaardig ouder zodat je kind gelukkig is, ook na de scheiding
  • Een regeling wordt persoonlijk en op maat uitgewerkt, rekening houdend met wat jullie situatie uniek maakt 
  • De kosten zijn aanzielijk lager dan bij gerechtelijke procedure met advocatenkosten
  • Je wordt begeleid van A tot Z, vanaf het eerste contact tot en met het opstellen en indienen van de overeenkomst

Wil je een kennismakingsgesprek plannen, dan kan dat hieronder. Je komt dan meteen ineen online agenda terecht waar je bij mij in Hasselt of online via Zoom een gesprek kan plannen. 

Ik neem graag rustig tijd om je gerust te stellen en jullie volledig en correct te informeren over alles waarover er vragen zijn. Op juridisch en op menselijk vlak. Het is meteen ook de kans om te ontdekken of bemiddeling voor jullie de weg is om tot afspraken te komen.

Neem je liever eerst vrijblijvend persoonlijk contact via email of heb je een vraag: contacteer me gerust 

Bemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Scheiding - álle hulp onder één dak

Als bemiddelaar met ervaring als advocaat in het familierecht bied ik je graag Perspectieven om je scheiding in goede banen te leiden.

Lees meer

Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Vragen over je rechten&plichten vóór, tijdens of na scheiding? Met ervaring als advocaat familierecht biedt Perspectieven juridisch advies als bemiddelaar.

Lees meer

Scheidingsovereenkomst - online of offline

Als jullie het zelfstandig eens geraken over wat te regelen valt bij scheiding, dan kan je bij Perspectieven terecht voor het opstellen van je scheidingsovereenkomst. Via online of persoonlijke begeleiding.

Lees meer

Je scheiding verwerken

Scheiden is emotioneel erg ingrijpend en vraagt veel van je. Veel gevoelens overspoelen je: boosheid, verdriet, schuldgevoel, mislukking, eenzaamheid, onzekerheid, onmacht,....In dat proces heb je nood aan houvast en een luisterend oor.

Lees meer

Living together apart

Voor ouders die bij scheiding creatief willen zoeken naar manieren om te zorgen dat hun kind zo weinig mogelijk lijdt, volgens de principes van "Living together apart".

Lees meer

Grootouders & scheiding

Als grootouder is de scheiding van je kind ook ingrijpend. Het is niet gemakkelijk om je (klein)kindte zien worstelen. Misschien ben je ook ongerust over je contact met je kleinkind in de toekomst. Perspectieven helpt je ook als grootouders met vragen over de scheiding van hun kind.

Lees meer

Online scheiden

Als jullie het zelfstandig eens kunnen geraken, dan zorgen wij voor opstellen van de scheidingsovereenkomst en afhandeling van de scheiding via online begeleiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x