Bemiddeling - praktisch

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste gesprek krijg je informatie over bemiddeling, brengen we in kaart wat te regelen valt en hoe dat kan, krijg je een eerste antwoord op dringende vragen, schets ik rechten en plichten,.....Kortom, je zal heel wat informatie hebben om vervolgens geheel vrijbijvend te kiezen via welke weg de scheiding te regelen. 

Vervolggesprekken

Is er tijdens de kennismaking een "klik", dan ga ik graag samen met jullie op weg om tot onderlinge scheidingsafspraken te komen. 

  • Zijn jullie overtuigd om via bemiddeling te scheiden, dan kies je voor een traject op maat in functie van wat tijdens het kennismakingsgesprek besproken werd aan een vast afgesproken tarief.
  • Ben je niet zeker, dan plannen we gesprek per gesprek met ook dan de intentie om een onderlinge regeling te bereiken.

Mijn engagement

  • neutrale betrokkenheid
  • vertrouwelijkheid en beroepsgeheim
  • juridische kennis en ervaring
  • een warme, menselijke aanpak
  • begeleiding in communicatie
  • oog voor het belang van je kind
  • uitgebreide expertise over kind & ouderschap bij scheiding 

Kortom, ik stap als professioneel helemaal mee in jullie context om op maat regelingen uit te werken.

Het bemiddelingsprotocol

Kiezen jullie voor bemiddeling na de kennismaking, dan wordt een bemiddelingsprotocol ondertekend. Dat is een document dat de principes van bemiddeling toelicht. Vooral belangrijk daarin is de vrijwilligheid en de vertrouwelijkheid.

Ouderschap na scheiding: je kind & de scheiding 

Doorheen het hele verloop hecht ik veel aandacht aan het belang van je kind en jullie ouderrelatie. Vanuit de overtuiging "ex-ouders bestaan niet" wil ik bijdragen aan een toekomst waarin zowel jij als je kind gelukkig zijn.

De (scheidings-)overeenkomst of het ouderschapsplan

Het uiteindelijke doel van bemiddeling is een overeenkomst waarin ik op maat jullie afspraken omzet naar een juridisch document in mensentaal en met een hart. Zo'n overeenkomst omvat steeds de wettelijk voorgeschreven elementen, maar laat ook veel ruimte voor persoonlijke afspraken. Vaak immers zijn die minstens even belangrijk. 

Je ontvangt altijd eerst een ontwerp dat verder besproken wordt en aangepast tot het volledig overeenstemt met de afspraken die jullie wensen. Vervolgens kan de overeenkomst ondertekend worden, en ingediend bij de rechtbank ter goedkeuring. Ik begeleid jullie met andere woorden tijdens het hele proces, vanaf onze eerste ontmoeting tot het moment dat de rechtbank een vonnis uitspreekt. En uiteraard kan je ook achteraf steeds opnieuw bij mij terecht.

Kennismaken?

Wil je een kennismakingsgesprek plannen, dan kom je via de link hieronder meteen in een online agenda terecht. Je kan kiezen voor een gesprek bij mij in Hasselt, of online via Zoom. Het is altijd fijn om jullie meteen samen te ontmoeten, omdat dat de kansen op vertrouwen in mijn neutrale betrokkenheid verhoogt. Maar misschien kan dat niet, en kom je liever alleen.

Neem je liever eerst vrijblijvend persoonlijk contact via email of heb je een vraag? Contacteer me gerust. 

Bemiddeling - praktisch

Scheiding - álle hulp onder één dak

Als bemiddelaar met ervaring als advocaat in het familierecht bied ik je graag Perspectieven om je scheiding in goede banen te leiden.

Lees meer

Bemiddeling : samen & respectvol scheiden.

Via bemiddeling samen & respectvol scheiden. Zonder advocaat, maar met een bemiddelaar, en zó dat je kind niet lijdt onder de scheiding.

Lees meer

Juridisch advies bij scheiding: je rechten en plichten in kaart

Vragen over je rechten&plichten vóór, tijdens of na scheiding? Met ervaring als advocaat familierecht biedt Perspectieven juridisch advies als bemiddelaar.

Lees meer

Scheidingsovereenkomst - online of offline

Als jullie het zelfstandig eens geraken over wat te regelen valt bij scheiding, dan kan je bij Perspectieven terecht voor het opstellen van je scheidingsovereenkomst. Via online of persoonlijke begeleiding.

Lees meer

Je scheiding verwerken

Scheiden is emotioneel erg ingrijpend en vraagt veel van je. Veel gevoelens overspoelen je: boosheid, verdriet, schuldgevoel, mislukking, eenzaamheid, onzekerheid, onmacht,....In dat proces heb je nood aan houvast en een luisterend oor.

Lees meer

Living together apart

Voor ouders die bij scheiding creatief willen zoeken naar manieren om te zorgen dat hun kind zo weinig mogelijk lijdt, volgens de principes van "Living together apart".

Lees meer

Grootouders & scheiding

Als grootouder is de scheiding van je kind ook ingrijpend. Het is niet gemakkelijk om je (klein)kindte zien worstelen. Misschien ben je ook ongerust over je contact met je kleinkind in de toekomst. Perspectieven helpt je ook als grootouders met vragen over de scheiding van hun kind.

Lees meer

Online scheiden

Als jullie het zelfstandig eens kunnen geraken, dan zorgen wij voor opstellen van de scheidingsovereenkomst en afhandeling van de scheiding via online begeleiding.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x