Twijfel in je relatie : scheiden of blijven?

Als je niet meer zeker bent over je relatie heb je ongetwijfeld wel eens slapeloze nachten. 

Net in een periode dat er zoveel in je omgaat, en er dus ook veel te zeggen valt, is communicatie soms moeilijk. Omdat je in de war bent, omdat gesprekken uitmonden in conflict, omdat je het gevoel hebt niet onder woorden te kunnen brengen wat je nodig hebt, omdat er te veel spanning hangt,....

Vanuit de overtuiging dat communicatie dé sleutel tot verbinding is, kan je bij Perspectieven terecht voor hulp. Samen of apart. 

  • Om samen via relatiebemiddeling uit te zoeken of jullie de relatieproblemen opgelost krijgen en hoe. Eerder dan te graven in de problemen zoeken we samen uit wat nodig is om ze op te lossen. Vaak begint dat bij communicatie.
  • Door je een klankbord te bieden en je te begeleiden bij het maken van keuzes. Daarbij ligt de focus op de vragen of zorgen waarmee je worstelt. Die kunnen emotioneel zijn, maar mogelijk ook juridisch. .
  • Om woorden te geven aan wat werkelijk in je omgaat. Soms is dat niet zo gemakkelijk, weet je het misschien zelf niet goed, of wisselt dat dag per dag. Dan helpen we je om te ontdekken en taal te geven aan wat binnenin je leeft en vervolgens te kijken hoe daar mee om te gaan. 
  • Door antwoord op je vragen over de gevolgen van een eventuele scheiding, Scheiden is ingrijpend, en wij geloven dat degelijke informatie belangrijk is zodat je weet welke gevolgen je keuzes hebben. Maar vooral ook: hoe er mee om te gaan en je voor te bereiden op wat volgt. Want áls er een scheiding zou komen, dan wensen we het je toe dat jullie samen & respectvol tot regelingen komen.
  • Om te ontdekken wat je uit je twijfel kan leren. De focus bij relatieproblemen ligt vaak op het gedrag of de woorden van de ander, of op wat zich tussen jullie als partners afspeelt. Twijfel leert je echter ook veel over jezelf en kan je helpen dichter bij jezelf te komen. Om met meer wijsheid de toekomst tegemoet te gaan.
  • Door je op weg te helpen in hoe tot verbindende gesprekken te komen. Of je nu samen of apart komt, communicatie is en blijft dé sleutel tot verbinding. Ook jij hebt impact op de dynamiek tussen jullie, en wil je daarin bijleren of groeien dan helpen we je graag op weg naar woorden die werken.

Ik nodig je graag uit om in een warme en vertrouwelijke omgeving onder woorden te brengen waar het écht om gaat, te spreken en gehoord te worden.

Wat de uitkomst ook zal zijn, het is altijd helpend om bewust aandacht te hebben voor dit proces en daarin geholpen te worden. Blijf dus niet onnodig alleen worstelen in een emotioneel ingrijpende fase. Praten helpt, en naast een luisterend oor, een klankbord en informatie breng ik je graag persoonlijke wijsheid en inzichten bij. 

Je vindt in functie van je vraag op deze manier verder de weg naar de hulp die je zoekt:

Download hier alvast "Scheiden of blijven" - kernvragen bij twijfel over je relatie.  Twijfel in je relatie : scheiden of blijven?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x